idag var jag och tränade igen på nordic wellness atlantis. längsta namnet i hela världen typ haha. Jag var helt slut i kroppen och hade så otroligt ONT i benen efter gårdagens danspass, har aldrig haft träningsvärk som gör så ont. Jag går liksom och spänner benen för att det gör mindre ont och det medför att jag går som en robot och det gör väl att det ser ut som jag har gjort lite av varje haha.. hur som helst så gick det inte bra och jag orkade inget. det var segt.
 
lite lagom seg och på något sämre humör efter gympasset gick jag in på hemköp och utanför affären stannade jag för att lägga det jag köpt i väskan och då kommer det ut en kille från affären och går förbi mig och i farten säger han "ursäkta, ville bara säga att du är väldigt vacker!" sedan fortsatte han att gå.
 
tack du härliga människa, du gjorde min dag!
 
för ett tag sen var jag i sydafrika, i 3 veckor. skriver säkert mer om det en annangång men vilket fantastiskt land det var och vilken härlig kultur, glada människor som hälsar och pratar med en vart man än kommer! och det är så i det landet vilket jag kan sakna väldigt mycket här... man pratar liksom inte med någon man inte känner i onödan, man sätter sig inte jämte någon man inte känner på bussen utan då står man hellre, man ler inte till främlingar och man ger verkligen inte främlingar komplimanger på stan.
 
Det märks liksom inte att man har inte riktigt intresse att lära känna nya eller prata med nya. Men allt det där det gör man där och det förändrar atmosfären och hela ens humör! Det är något jag vill bli bättre på här hemma, framförallt att ge komplimanger och inte bara tänka dom för mig själv. Tänk vad det kan göra med någons dag, tänk om den där killen visste att hans komplimang gjorde min dag!
 
 
 
detta är en bild jag snodde från min vän Karros fb. lite kul men tragiskt nog så sjukt sant.
häromdagen på gymmet kom det fram en och ville fråga mig om vad jag tyckte om att dom skaffat solceller eller vad det ens heter. jag som är den allra minst kunniga om miljö låtsas att jag fattar och ja.. om du någongång känner dig trög kan detta klippet vara en tröst, det kommer alltid finnas någon som är värre och denna någon är jag, haha!
 
tryck på länken nedan för att se nyhetssändningen.
 
"det är väl bra att man är miljövänlig... och tänker på..... miljön."
 
så djupa reflektioner hade jag om det.. haha. jag gav iallfall min syster och en hel del vänner ett gott skratt denna dagen och det är ju positivt iallfall. Någon måste ju lyckas.
 
Idag har jag varit i skolan, varit hur trött som helst hela dagen. träffat Matilda en stund efter skolan och efter det åkte jag till nordic wellnes i stan och tränade idag igen. körde ett bodyjam pass idag för omväxlings skull, ett streetdance inspirerat pass med en sjukt grym instruktör som heter Pernilla Lidman. Är ni någongång där så gå på pass med henne, haha. har verkligen aldrig haft så ont i min kropp av träningsvärk tidigare, men vad gör man inte.. imorgon ska jag köra styrkerträning igen.
 
har idag upptäckt en fantastisk sångare, jag blir som stum. Hon har varit i min kyrka och sjungt innan men då hörde jag aldrig henne utan kände bara igen namnet när jag hörde att Teres Fredenwall skulle vara med i melodifestivalen i år.
 
min lycka över att någon som går mot strömmen fick vara med i något så stort och synas och höras av så många människor var enorm. gav henne 12 röster men räckte inte riktigt haha. Fantastisk låt och text hade hon och att hon innan låten sa "till alla jag möter på stan, på bordeller och i fängelser" fick mig nästan att rysa. Hon åker regelbundet runt i europa och spelar för utsatta barn och ungdomar. så sjukt coolt, snacka om att ha ett hjärta för männskor. Gud fick verkligen synas genom henne på ett sätt som jag hoppas det även ska göra genom mig.
 
 för er med spotify så länkar jag två av mina favoriter med henne här nedanför!
 
 
hej hej!
 
har haft en sjukt bra dag idag. Började med extremt bra undervisning på bibelskolan av kristin Gnisterhed som pratade om relationer, vissa lektioner och ämnen kan vara sega att sitta på ibland men idag gick tiden alldelles för fort. Väldigt spännande ämne som man kan sitta och prata länge om, allt ifrån hur man bemöter varandra, till vad för relationer man kan ha och allt vad relationer innebär. otroligt spännande och givande lektion!
 
efter det gick jag och Josefine till nordic wellnes i stan och körde ett styrkepass, armar! sjukt tungt men sjukt skönt efteråt. Nu börjar man äntligen se resultat och då känns det värt att härda, haha.
 
jag använder mig av en app på min iphone som heter Nike training, en sjukt bra träningsapp där man kan följa pass och anpassa sig efter vad och hur man vill träna. Det finns massa olika övningar som man följer och som instrueras via bilder eller en inspelad film. sjukt bra och dessutom om man tränar ensam!
 
 
 
 
 
efter det var jag hemma hos Louise hela kvällen och pratade, skön avrundning på dagen. bjuder på en bild från träningen idag, kameravinkeln ljuger, jag står inte så kutryggig som det ser ut, är påväg att böja mig ännu mer nedåt mot golvet. well, hej så länge!
 
 
 
 
då satt man här igen, är lite nervös över hur många bloggar som kommer upp om man googlar mitt namn men det var visst inte så många. typ 2! haha. hur som helst, får se hur det går denna gången!
 
josefine heter jag som ni säkert förstår. 20 år och kristen. Älskar vänner och familj, brädåkning, mode och inredning, min församling! ja. listan går säkert att göras längre. Går bibelskola och söker jobb. :)
 
om ni inte vill läsa om min vardag, om mitt liv som kristen, om resor och ja, om livet för en 20 årig tjej i största allmänhet, så är detta inte bloggen ni kommer att vilja läsa, just so you know.
 
hej så länge!