..varför umgås du med dom? dom är inte bra för dig. att tänka på vad man omger sig med för människor.. sådana typer av frågor har alltid varit ständigt återkommande frågor för mig känns det som. och det syns på folk som inte säger det rakt ut, att dom undrar men inte vågar fråga.
 
jag frågar mig själv snarare tvärtom. varför umgås jag inte mer med dom? dom som jag älskar, så otroligt högt. Dom som jag andas samma luft som, dom som bara är människor precis som jag, varför har jag prioriterat bort dom under dessa år? det finns inget dom för mig. Jag är dom, jag kommer alltid att vara dom.
 
utan att vi tänker på det finns det två typer av människor.
Det finns dom som är kristna, det finns dom som är okristna.
 
jag har varit båda typerna. men för mig finns det inte två typer av människor längre, inte en chans. det finns en typ av människor, och det är helt enkelt människor. människor som andas samma luft, som går på samma mark, som har känslor och personligheter som helt enkelt inte delar samma tro, och så måste det få vara.
 
gör vi glappet mellan kristna och okristna större än vad vi egentligen behöver? sen jag blev kristen för 4 år sedan har jag gjort det. Jag prioriterade bort mina vänner som ännu inte kommit till tro, jag prioriterade bort min familj som inte kommit till tro. Jag gick till kyrkan, flera gånger i veckan i flera år. jag ville lära mig att bli en av dom som verkade vara så bra, jag ville visa mig själv och andra att jag inte längre var den unga tjejen som inte skötte skolan och som hade varit i "fel umgänge" längre. Mitt driv var helt fel från början.
 
enda sedan jag kom med i kyrkan har jag sagt att jag vill hänga på krogen med mina vänner en dag, vara där med dom, vara vart dom än är någonstans, skjutsa hem dom. och jag har blivit ifrågasatt, så många gånger. Folk har tyckt raka motsatsen, men det har alltid varit självklart för mig. Jag är dom, jag älskar dom. inte för vad dom gör, för personerna som dom är. För att dom förtjänar det precis lika mycket som du och jag.
 
Idag gör jag det och jag älskar det, det är dom människorna jag träffar där, som jag får umgås med och som jag får ställa upp för som ger min vardag en mening. och jag menar det. glappet mellan min värld och deras värld är näst intill obefintligt. Men det har funnits där en gång. Men inte förens jag insåg att det hade blivit så, kunde jag göra något åt det.
 
mina vänner som inte har kommit till tro har frågat mig varför jag umgås med dom. dom tackar mig för att jag umgås med dom. det gör lite ont i mig, för det är så självklart för mig. och jag blir ledsen när jag tänker på att det inte var självklart för ett tag sen. Jag blev inte bättre än dom när jag blev kristen, inte alls. det enda som hände var bara att vi inte längre delade samma tro. Det är lätt att vi ser det som att kristna är bättre än dom okristna. och faktum är att det är så okristna känner sig också. Det är så många gånger som jag har hört dom säga att dom lever alldeles för fel för att kunna vara i kyrkan.
 
vi pratar lite för mycket om att få människor  att komma till kyrkan, att vara ute på fältet och vinna människor och allt vad det heter. Det ena utesluter absolut inte det andra. Men när vi pratar om att få människor till kyrkan så blir kyrkan en byggnad, och vilket fält pratar vi ens om? vi är kyrkan. kyrkan är så mycket större än en byggnad. Det finns en viktig poäng med att jesus gick hem till människorna han umgicks med.
 
något som har fått bli viktigt i mitt liv är något som en tjej sa till mig för ett tag sen. "Guds kärlek har inte ens med våran tro att göra, den är till för alla. om en människa inte vill ha med jesus att göra så ska jag älska och tjäna den människan ändå."
 
allt detta får jag ständigt påminna mig om och jag tackar Gud för att jag ens började tänka på det överhuvudtaget. och jag har fått förstå att allt handlar om att älska människor och inte göra dom till frälsningsobjekt.
 
allt dessa frågor, alla dessa fantastiska människor som jag omger mig med, om så på krogen eller hemma i min soffa, alla jag har fått skratta med, gråta med och ibland bara vara tyst med, har gjort mig ödmjuk inför livet och det är jag så tacksam till dom för! i owe them.
 
så, mitt enkla svar på frågorna jag får är helt enkelt, jag umgås med dom för att jag älskar dom. och jag drömmer om att få vara på betydligt "värre" platser än så och det ska bli min verklighet en dag.
 
 
de var ett tag sen sist! inte för att de är speciellt många som är inne här men även haha. sen sist har jag hunnit vara på konsert, haft sjukt givande pratstunder med Terese, njutit av solen, umgåtts med vänner, spontanbokat biljetter till Justin bieber dagen till natten vi åkte upp, varit på besök på Kaggeholm, shoppat, tagit viktiga beslut. tagit vara på livet och börjat planera framtiden. Älskar mitt liv och älskar att stå inför spännande förändringar!
 
planerar att ha en skön helg innan en hektisk framtid börjar nästa vecka. ska på konfaläger ons - fre, Stockholm fre-sön och två veckor efter det slutar jag bibelskolan och efter det börjar jag jobba heltid på hotellet och i augusti någongång är planen att flytta upp till Stockholm! my dreams beging to come true.  
 
för att inte detta inlägget ska se allt för tråkigt ut så får ni ett par bilder :)
 
 
 
wow, jag är så djupt berörd ikväll. sen bloggning blir alltid den bästa på något konstigt vänster. vet inte om jag nämnt det någonting men jag är ju kristen och det blev jag när jag var 16 år gammal, alltså för 4 år sedan. kommer ifrån ett helt okristet hem och från en bakgrund med stökigt umgänge, festande, skolkande, och härjande. jag var alltså världens värsting tonår innan jag blev kristen haha. vilket man mest skäms över idag men så är det väl för de flesta, alltså inte bara på grund av att jag blev kristen.
 
satt för några veckor sen och kollade på melodifestivalen och hade hört om en tjej som hette terese fredenwall som var kristen som skulle vara med och jag ville slå kullerbyttor så glad jag var. äntligen något av värde tänkte jag, eftersom den deltävlingen hade börjat med världens skämmigaste framträdande. och så blev det verkligen, den låten grep verkligen tag i mig och innan hon spelade sin låt så sa hon "till alla er som jag träffat ute på gatan, på bordeller och i fängelsen."
 
fick sedan veta att hon reser runt i europa och hänger med ungdomar på bordeller bl.a och spelar och sjunger för dom, visar kärlek, bryr sig om. Det är verkligen en dröm som jag haft i mitt hjärta så otroligt länge. inte nödvändigtvis bordeller, utan bara att finnas till och vara på platser som folk håller sig borta ifrån.
 
och de närmaste jag har kommit är krogen. vara där med dom, sprida glädje, hänga, och skjutsa hem dom efteråt. min dröm är så mycket mer och den har bara legat där utan att ha kommit upp till ytan. har skrivit med Terese lite fram och tillbaks och pratat och inspirerats, och förundrats över att det finns någon där ute med så lika tankar som jag har. så ikväll gick jag på en konsert hon hade i fjällstugan här, och jag har aldrig blivit så berörd, någonsin förr.
 
hon sjöng massa låtar och förklarade bakgrunden till flera av dom. Jag satt med tårarna rinnandes och gåshud genom hela konserten. och det blev bara så självklart för mig att det är precis just DET jag drömmer om. Det som hon pratar om, som hon sjunger om. Alla dom unga, trasiga människorna hon träffat och gett kärlek till,. om jag hade fått träffa en av dom hade det fått betyda så mycket för mig. Jag träffade Terese efteråt och pratade lite med henne och när jag skulle gå och sa att jag skulle iväg till krogen så stöttade hon mig fullt ut i det och sa att hon gillar det, och det blev för mig så bekräftat. jag vill inte först och främst tjäna i kyrkan och församlingen, jag vill tjäna dom som behöver det oavsett om de tror eller inte. För som Terese skrev till mig, Guds kärlek har inte ens med människors tro att göra, det handlar om hans kärlek och omsorg till ALLA människor. vem ska visa dom den kärleken konkret om inte vi som redan vet om den gör det? Gud öppnar dörrar på så märkliga sätt, men det blir SÅ bra
ikväll saknar jag dig mer än vanligt. 8 månader utan dig har det gått nu. världen hade varit en rik plats om du fortfarande hade funnits i den, finaste mamma.
 
idag åkte jag till Götene tidigt i morse för att hålla en presentation och sammanfattning av vår resa till Sydafrika i pingstkyrkan där, tillsammans med två andra. det gick bra tycker jag, sen åkte jag hemåt och var sen i kyrkan kl16 och sen ute och åt med David. Efter det kom Louise och Caisa hem till mig.
 
har bestämt mig för att göra en sista tatuering på armen nu, ett citat eller ett bibelord på armen, typ som på bilden under fast bara text. får se vad det blir, är sugen på favoritbibelordet "the truth will set you free."
 
 
imorgon ska jag upp tidigt igen, och efter plugget ska jag träna. bokat en massa pass i veckan, längtar! lägger upp två bilder från denna dagen. hej så länge!
 
 
 
 
haha två helt olika stilar på en och samma dag. först Ralph Lauren tröja och kavaj och ljusrosa byxor, sen sotarmössa och tjocktröja haha. variation vill jag påstå!
 
 
har haft ledigt i 10 dagar nu snart, så himla skönt. nu är klockan för mycket för mitt eget bästa för jag ska upp om 4 timmar och köra bil i typ två timmar, men jag kan inte sova än.. men här kommer iallafall lite bilder som får sammanfatta min senaste vecka.